Albert, Lipót
2 °C
12 °C

168 Óra: Palkovics minisztériumához kerülhet a Corvinus

2018.09.07. 14:08

Az oktatásért és így a felsőoktatásért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerülhet a Budapesti Corvinus Egyetem – írja névtelen informátorokra hivatkozva a 168 Óra. A lap szerint nem is az innovációs minisztérium lenne a végállomás, hanem az intézmény egy közalapítvány tulajdonába kerülne, és magánegyetemként működne tovább.

A 168 Óra azt írja: a kormányalakításkor Palkovics László – aki korábban az Emmi felsőoktatásért, majd oktatásért felelős vezetője volt – nagyon küzdött azért, hogy a felsőoktatás területe az új minisztériumához kerüljön, de erre végül nem került sor. Viszont úgy alakult át a kormánystruktúra, hogy az innovációs miniszter közreműködik a gazdaságtudományi, agrár-, informatikai és műszaki képzésekre vonatkozó döntésekben, a felsőoktatási törvény pedig úgy változott, hogy az oktatásért felelős miniszter átruházhatja egyes állami intézmények fenntartói jogát, ha a kormány is úgy dönt. 

A 168 Óra forrásai szerint pont ez fog történni a Lánczi András vezette Budapesti Corvinus Egyetemmel, erről akár már jövő hét szerdán tárgyalhat a kormány. Az innovációs minisztérium ugyanakkor a Corvinus ingatlanjait, vagyonát átadná egy közalapítványnak, amelynek pár százmilliárd forintos induló tőkét is adna. Nem elképzelhetetlen, hogy a Mol vagy az OTP is beszállna ebbe a közalapítványba.

A Budapesti Corvinus Egyetem kérdésünkre annyit reagált, hogy az intézmény nem kommentál  sajtóértesüléseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?