Erzsébet
1 °C
4 °C

Távozik az Alibaba éléről Kína egyik leggazdagabb embere

2018.09.08. 09:33

Kína egyik leggazdagabb embere, Jack Ma hétfőn távozik az Alibaba kínai mammutvállalat éléről, írta meg a New York Times. Az igazgatóságnak a tagja marad, de jótékonykodással akar foglalkozni a jövőben.

Ma társalapítója volt 1999-ben az Alibabának, amiből a világ egyik legnagyobb internetes cégét építette fel. Az online vásárlás mellett filmkészítéssel is foglalkoznak.

A New York Timesnak adott interjúban Ma azt mondta, hogy a visszavonulása nem egy korszak végét, hanem egy másik kezdetét jelenti majd: elsősorban az oktatással akar foglalkozni.

A Bloomberg TV-nek a héten azt mondta, hogy Bill Gates nyomdokaiban akar járni. Azt mondta, hogy soha nem lehet olyan gazdag, mint a Microsoft-alapító, viszont előbb vonulhat vissza a cége éléről.

Ma eredetileg angolt tanított egy egyetemen, mielőtt a barátaival együtt belevágtak az Alibaba felépítésébe. Az 54 születésnapját hétfőn ünneplő Ma személyes vagyonát 40 milliárd dollárosra becsülik, amivel ő a harmadik leggazdagabb ember Kínában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?