Ödön
1 °C
11 °C

3 billió forintra perlik a VW-t a dízelbotrány miatt

2018.09.10. 16:55

Hétfőn kezdődött meg a Volkswagen csoport kártérítési pere, amiben a befektetők összesen 3 billió forintnak megfelelő összeget (9,2 milliárd eurót) szeretnének kapni a dízelbotrány okozta károk miatt, álláspontjuk szerint ugyanis a cég vezetése már 2008-ban tudhatta, hogy nem fogják tudni teljesíteni a dízelautókra az USA-ban bevezetett károsanyag-kibocsátási követelményeket, és ezt közölni kellett volna a részvényesekkel.

A 2015 szeptemberében kirobbant botrány miatt eddig közel 9 billió forintnyi büntetést kellett kifizetnie a Volkswagennek.

A braunschweigi bíróságon zajló tárgyalást vezető bíró szerint ugyanakkor az elévülés miatt könnyen lehet, hogy az összesen 1670 kereset képviselő közös per egy részét elutasítják majd.

A kártérítés szerint ha időben tájékoztatták volna a részvényeseket a 2015. szeptember 18-án nyilvánosságra került dízelbotrány ügyében, akkor vagy korábban eladhatták volna a részvényeiket, vagy nem is fektettek volna további részvényekbe, így nem buktak volna akkorát a céggel együtt, aminek értéke 37 százalékot zuhant a botrány kirobbanása után, írja a Reuters.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?