Ivett, Frida
6 °C
16 °C

A Garancsi–Csányi–Hernádi-trió szállodát csinál a Hello Baby Bar épületéből

2018.09.10. 13:21

A napokban elköltöztették az Oktogonhoz közeli Andrássy út 52.-ből a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fiókkönyvtárát, a földszintet elfoglaló romkocsma, a Hello Baby Bar pedig néhány héten belül bezár, így már nincs akadálya annak, hogy a Garancsi István, Csányi Sándor és Hernádi Zsolt érdekeltségébe tartozó A52 Hotel Projekt Kft. szállodává alakítsa az épületet – írja a 24.hu.

Andrássy út 52.
Andrássy út 52.
Fotó: Google Maps

Az A8-52 Kft., új nevén az A52 Hotel Projekt Kft. az Andrássy út 8.-ban a Hotel Moments nevű szállodát birtokló A8 Palace Hotel Zrt. leányvállalata. Az A8 Palace Hotel pedig a Market-vezér Garancsi István, az OTP-vezér Csányi Sándor és a Mol-vezér Hernádi Zsolt közös érdekeltsége a CD Hungary nevű céggel együtt.

Ez a fővárosi önkormányzati kézben lévő szerény ingatlanrész volt az utolsó szeglet a közel 3000 négyzetméteres háztömbben, amelyhez sokáig nem tudott hozzáférni az A8-52 Ingatlanforgalmazó Kft., holott az épületben lévő összes lakás több mint egy évtizede a birtokában volt.

A CD Hungary még a szocialista vezetésű VI. kerületi önkormányzattól vette meg a két Andrássy úti palotát (Andrássy út 8. és 52.). Az üzlet része volt azoknak a privatizációs ügyleteknek, amiket Verók István MSZP-s kerületi polgármester és helyettese, Fürst György alatt bonyolítottak le. Ezekből végül rendőrségi ügy lett, a nyomozást 2014-ben szüntették meg.

Az önkormányzat a két épületet 2005-ben cserélte el három lakásra és egy II. kerületi lakóházra, a két palotát 309 millió forintért számították be az alkuba. A palotákat ekkor szerezte meg CD Hungary Ingatlanforgalmazó Zrt. érdekeltségébe tartozó CD Commission Kft., aminek Garancsi István volt az ügyvezetője, később pedig Csányi és Hernádi is beszálltak a cégbe.

Az Andrássy út 8. szám alatt már korábban megépült a szálloda, az 52-es szám alatt viszont eddig nem indulhatott meg a beruházás, mert az épületben volt egy könyvtár. A Fidesz–KDNP-s főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor javaslatára a Fővárosi Közgyűlés végül megszavazta az ingatlanrész eladását: az A8-52 Kft.-nek – ami közben átvette az épületeket a CD Hungary Ingatlanforgalmazótól – a 318 négyzetméterért 269,9 millió forintot kellett fizetni, vagyis többet, mint amennyibe az épület többi része összesen került.