Albert, Lipót
3 °C
12 °C

A Garancsi–Csányi–Hernádi-trió szállodát csinál a Hello Baby Bar épületéből

2018.09.10. 13:21

A napokban elköltöztették az Oktogonhoz közeli Andrássy út 52.-ből a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fiókkönyvtárát, a földszintet elfoglaló romkocsma, a Hello Baby Bar pedig néhány héten belül bezár, így már nincs akadálya annak, hogy a Garancsi István, Csányi Sándor és Hernádi Zsolt érdekeltségébe tartozó A52 Hotel Projekt Kft. szállodává alakítsa az épületet – írja a 24.hu.

Andrássy út 52.
Andrássy út 52.
Fotó: Google Maps

Az A8-52 Kft., új nevén az A52 Hotel Projekt Kft. az Andrássy út 8.-ban a Hotel Moments nevű szállodát birtokló A8 Palace Hotel Zrt. leányvállalata. Az A8 Palace Hotel pedig a Market-vezér Garancsi István, az OTP-vezér Csányi Sándor és a Mol-vezér Hernádi Zsolt közös érdekeltsége a CD Hungary nevű céggel együtt.

Ez a fővárosi önkormányzati kézben lévő szerény ingatlanrész volt az utolsó szeglet a közel 3000 négyzetméteres háztömbben, amelyhez sokáig nem tudott hozzáférni az A8-52 Ingatlanforgalmazó Kft., holott az épületben lévő összes lakás több mint egy évtizede a birtokában volt.

A CD Hungary még a szocialista vezetésű VI. kerületi önkormányzattól vette meg a két Andrássy úti palotát (Andrássy út 8. és 52.). Az üzlet része volt azoknak a privatizációs ügyleteknek, amiket Verók István MSZP-s kerületi polgármester és helyettese, Fürst György alatt bonyolítottak le. Ezekből végül rendőrségi ügy lett, a nyomozást 2014-ben szüntették meg.

Az önkormányzat a két épületet 2005-ben cserélte el három lakásra és egy II. kerületi lakóházra, a két palotát 309 millió forintért számították be az alkuba. A palotákat ekkor szerezte meg CD Hungary Ingatlanforgalmazó Zrt. érdekeltségébe tartozó CD Commission Kft., aminek Garancsi István volt az ügyvezetője, később pedig Csányi és Hernádi is beszálltak a cégbe.

Az Andrássy út 8. szám alatt már korábban megépült a szálloda, az 52-es szám alatt viszont eddig nem indulhatott meg a beruházás, mert az épületben volt egy könyvtár. A Fidesz–KDNP-s főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor javaslatára a Fővárosi Közgyűlés végül megszavazta az ingatlanrész eladását: az A8-52 Kft.-nek – ami közben átvette az épületeket a CD Hungary Ingatlanforgalmazótól – a 318 négyzetméterért 269,9 millió forintot kellett fizetni, vagyis többet, mint amennyibe az épület többi része összesen került.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?