Aliz
6 °C
14 °C

Tűzifahiány lesz a munkaerőhiány miatt

2018.09.11. 15:02

Az építőipar elvitt minden munkára fogható embert, hogy nincsen elég fakitermelő, ezért idén komoly tűzifahiány várható - derül ki az Atv.hu cikkéből.

Kereskedők azt javasolják mindenkinek, hogy aki teheti, mielőbb szerezze be a téli tűzrevalót, mert már most is hiánycikk, így a szezonban várhatóan még nehezebben és drágábban lehet majd hozzájutni. „Egy hónapos határidők vannak, úgy tudom kiszállítani a fát, de még az sem biztos. Bejöhet egy rossz idő, és már vége is van” – mondta az Atv.hu híradójának Kovács Antal, fakitermelő, aki 1990 óta dolgozik fakitermelőként, de még sosem tapasztalt ilyen szintű fahiányt, mint idén.

„Az erdészethez lemegyek, azt mondják, hogy nincsen fa, mert nekik sincs. Nincsen fakitermelő. A fakitermelők felmentek Pestre dolgozni az építőiparba. Az építőipar minden olyan embert, aki ér valamit, elvitt. Az erdőn nincs ember” – mondta.

A tűzifa hiánycikké válása az árán is látszik: a KSH friss inflációs adatai alapján a tűzifa 13,5 százalékkal drágult júliusban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?