Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A női vállalatvezetők globálisan kisebb növekedést várnak

KPMG-GFLO-04
2018.09.17. 11:15

A női vezetők sok szempontból másképp látják a világot, ágazatukat és vállalatuk helyzetét, mint a globális nagyvállalatok felsővezetői - derült ki a KPMG nemzetközi felméréséből. A kutatás hagyományosan évente begyűjti a vezérigazgatók véleményét (1300 megkérdezett 11 országból), de külön lekérdezi a női vezetőket (699 válasz 42 országból).

A vezérigazgatók összessége (beleértve a nőket is) 78 százalékban ítélik meg pozitívan szektoruk növekedési kilátásait a következő három évre, míg saját vállalatukét 91 százalék látja optimistán. Ehhez képest a nők kevésbé optimisták: szektorukban 66 százalékuk vár biztos növekedést, saját vállalatukban 77 százalék. Többek között erről is szó esett az Egyenlítő Alapítvány és a KPMG Női vezetők kerekasztal-beszélgetésén, ahol bemutatták a kutatás eredményeit.

Az eseményen szóba került természetesen a pozitív diszkrimináció, avagy a női kvóta, de a résztvevők egyetértettek abban, hogy a kvóta szükséges lehet egy folyamat kezdetén, a nők előremenetelének beindításához, de a vállalat hosszabb távú érdekeit mindig a rátermettség alapján történő kiválasztás fogja segíteni. Kiemelten fontos a kvóta megfelelő kommunikálása is, és annak felismerése, ha az már kontraproduktív. Mindazonáltal kutatások igazolják, hogy azok a szervezetek, ahol a női és a férfi munkaerő aránya az 50-50 százalékhoz közelít, jobban teljesítenek - mondta az eseményen Heal Edina, a női felsővezetőket tömörítő Egyenlítő Alapítvány alapítója.

A digitális kihívásokról elhangzott, hogy mind a nők, mind a férfiak fontosnak tartják, sőt, mintha a nők kevésbé félnének tőlük. Talán azért is, mert a nők bevonásának kulcsa többek között a fejlett technológiák alkalmazása. Gyakran ezek teszik lehetővé az atipikus foglalkoztatási formákat (home office, távmunka, kötetlen munkaidő, rugalmasság a munkavégzés helyét illetően), amelyek hagyományosan a nők munkába állását segítik jobban.

A KPMG International 2018-as kutatása szerint az 500 legnagyobb vállalat vezetője között alig 5 százalék a nők aránya, csak 21 százalékban foglalják el nők az igazgatósági helyeket, és ezek a számok az elmúlt években alig változtak.

A felmérés kitért arra is, hogy az elmúlt években a cégekkel szembeni kihívások között egyre nagyobb súlyt kaptak a digitalizációhoz és általában a technológiai fejlődéshez köthető kockázatok is. A nemzetközi nagyvállalati vezetők kockázati listáján a gazdaságok bezárkózása áll az első helyen, ezt követi a kiberbiztonsági kockázat, valamint az attól való félelem, hogy valaki más hozza el a diszruptív megoldást a saját szektorukban - mondta Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója a kutatás részleteinek bemutatásán.

A nemzetközi vezetőkhöz képest a magyar női igazgatók a legnagyobb veszélyfaktornak a szabályozásból fakadó kockázatot, a tehetséges munkaerő hiányát, valamint a technológiai fejlődésében rejlő veszélyeket tekintik.

Nézzük összefoglalva, mit gondolnak a magyar női vezetők (24 válaszadó, az összes kitöltő 3,4 százaléka) a világ női vezetőihez képest:

  • Több mint 70 százalékuk bizakodó saját vállalata növekedési kilátásait illetően, de 33 százalék feletti azok aránya, akik az ország kilátásaival nem elégedettek (ez globálisan 25 százalék).
  • 67 százalék bizakodó iparága kilátásait tekintve.
  • Több mint 50 százalékuk úgy véli, hogy a szervezeti létszám növekedni fog a következő 3 évben.
  • A legnagyobb veszélyek: szabályozásból fakadó (25 százalék), a tehetséges munkaerő hiánya (23 százalék), technológiai kockázat; globálisan ezek a tényezők: új/diszruptív technológiai kockázat (19 százalék), szabályozásból eredő (18 százalék), tehetséges munkaerő hiánya (17 százalék).
  • 71 százalék szándékozik együttműködni innovatív startupokkal a növekedés érdekében (ez az arány globálisan 53 százalék).
  • 54 százalék tervezi, hogy termékeit és szolgáltatásait online platformokon keresztül is elérhetővé teszi.
  • 35 százalékuk szerint a személyes sikerhez elsősorban aktív személyes kapcsolati hálóra van szükség (globálisan 26 százalék gondolja így), másodsorban erős kommunikációs képességekre.
  • Közel 30 százalékuk nem ismeri az új technológiákat (globálisan 14 százalék).
  • 64 százalékuk véli úgy, hogy utódjuk nő lesz (globálisan 59 százalék).

(A borítókép a beszélgetésen készült - forrás: KPMG)