Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Adatokkal való visszaélés miatt nyomoz az Amazon

2018.09.17. 11:57

Az óriás tech cég kínai alkalmazottai harmadik félnek vagy feleknek adhattak el adatokat a Wall Street Journal szerint.

A gyanú szerint bizalmas információk és üzleti adatok is érintettek lehetnek, amelyek az e-kereskedő partnereihez vándorolhattak, olyan kereskedő cégekhez, amelyek az Amazonon árulják termékeiket. A lap azt állítja, hogy az Amazon-dolgozók a kínai Sencsenben 80 és 2000 dollár közötti összegekért kínáltak értékesítési információkat és más értékes adatot, köztük az értékelők e-mail címeit, a negatív kommentek törlésének lehetőségét és a letiltott felhasználói fiókok visszaállítását.

Az Amazon szóvivője megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben, és kiemelte: adatbiztonság kérdésében a zéró tolerancia elvét vallják, és ha megtalálják az elkövetőket, illetve azokat a cégeket, amelyek megvásárolták az adatokat, azonnali lépéseket tesznek velük szemben, törlik a fiókjukat, szerződést bontanak velük és feljelentik őket.

Az Amazon világszinten nagyjából 560 ezer embert foglalkoztat.