Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kína csökkentené a megújuló energia támogatását a verseny miatt

2018.09.17. 10:18 Módosítva: 2018-09-17 10:18:20

Kína csökkentené a megújuló energiaforrások direkt támogatását egy tervezet szerint - írja az MTI.

Korábban éppen azért, hogy az ország ne függjön annyira a környezetszennyező energiaforrásoktól, támogatásokkal ösztönözte a nap- és szélenergia-hasznosítókat. Most viszont a verseny érdekében és a költségvetés tehermentesítése miatt változtat az eddigi rendszeren, és a pénzügyi támogatás helyett inkább regionális technológiai és szabályozási ösztönzőket fog alkalmazni az iparágban.

Mindez úgy derült ki, hogy a Reuters birtokába jutott egy erről szóló tervezet, amely a NEA (National Energy Administration) nemzeti energiahivatal számára készült. A NEA tervezete rámutat, hogy egyes régiókban már sikerült költségegyensúlyt kialakítani a különböző energiaforrások között.

A napenergia-termelés költsége 2007 és 2017 között kilencven százalékkal csökkent a GCL New Energy Holdings, az egyik legnagyobb kínai "tiszta energia" termelő vállalat augusztusban közzétett jelentése szerint. A cég szerint már egy éven belül is árparitás alakulhat ki a különböző áramtermelési formák között.