Milliós kereset is összejöhet egy karácsonyi vásáros eladónak

2018.09.17. 14:50

Messze még a karácsony, de a Pénzcentrum.hu több internetes álláshirdetést is talált, amelyben magyar cégek a karácsonyi időszakra, magyar és külföldi vásárokra keresnek eladókat.

mg 111
Fotó: Martiskó Gábor / Index

Az egyik cég csokoládéba mártott gyümölcsöket árul már évek óta egy londoni karácsonyi vásáron és a november végétől január elejéig tartó időszakra keres eladót, 6 fontos órabérért, a szállást és a tömegközlekedést is vállalva. Heti hat napban, naponta 13 órát kell dolgozni, így a másfél hónap alatt bruttó 1 millió 200 ezer forint is lehet a kereset.

A Jófogáson talált hirdetésekben az Egyesült Királyságba máshova is keresnek munkaerőt, például Belfastba, Exeterbe és Salisburybe. Ezeken a helyeken azonban már október közepén munkába kell állni, és a kereset nagyjából havi bruttó 440 ezer forint lehet. Itt is állják a szállást és a kiutazás költségeit, de kiemelik a fizikai állóképességet, a kedvességet és a nyelvtudást, mint elengedhetetlen feltételeket.

Van olyan vállalkozó, aki Magyarországra, a Vörösmarty térre keres eladót, itt a hirdetésben meghatározott időszakban (35 munkanap) bruttó 455 ezer forint hozható össze, jutalékkal még több. Minden karácsonyi vásárra szóló állás feltétele a kedvesség, a jó kommunikációs készség, a fűtött faházak ellenére a hidegtűrés, Angliában pedig a magabiztos nyelvtudás is.