Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliós kereset is összejöhet egy karácsonyi vásáros eladónak

2018.09.17. 14:50

Messze még a karácsony, de a Pénzcentrum.hu több internetes álláshirdetést is talált, amelyben magyar cégek a karácsonyi időszakra, magyar és külföldi vásárokra keresnek eladókat.

mg 111
Fotó: Martiskó Gábor / Index

Az egyik cég csokoládéba mártott gyümölcsöket árul már évek óta egy londoni karácsonyi vásáron és a november végétől január elejéig tartó időszakra keres eladót, 6 fontos órabérért, a szállást és a tömegközlekedést is vállalva. Heti hat napban, naponta 13 órát kell dolgozni, így a másfél hónap alatt bruttó 1 millió 200 ezer forint is lehet a kereset.

A Jófogáson talált hirdetésekben az Egyesült Királyságba máshova is keresnek munkaerőt, például Belfastba, Exeterbe és Salisburybe. Ezeken a helyeken azonban már október közepén munkába kell állni, és a kereset nagyjából havi bruttó 440 ezer forint lehet. Itt is állják a szállást és a kiutazás költségeit, de kiemelik a fizikai állóképességet, a kedvességet és a nyelvtudást, mint elengedhetetlen feltételeket.

Van olyan vállalkozó, aki Magyarországra, a Vörösmarty térre keres eladót, itt a hirdetésben meghatározott időszakban (35 munkanap) bruttó 455 ezer forint hozható össze, jutalékkal még több. Minden karácsonyi vásárra szóló állás feltétele a kedvesség, a jó kommunikációs készség, a fűtött faházak ellenére a hidegtűrés, Angliában pedig a magabiztos nyelvtudás is.