Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem is tudják, mekkora a hiány az állami cégnél

2018.09.17. 09:13

Azt se tudják megállapítani, pontosan hány milliárdos a hiányuk, így az állami hulladékgazdálkodási cégnek nincs elfogadott mérlege a múlt évről - írja a 24.hu.

A holdingnál nem egyszerűen többmilliárdos a hiány, de nem is tudják megmondani, hogy valójában mennyi, valahol 7 és 15 milliárd forint között lehet. A csak kukaholdingként emlegetett NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nél a 24.hu információi szerint (a Magyar Villamos Művek Zrt.-hez hasonlóan) a könyvvizsgálók nem hajlandók a nevüket adni a vállalat éves beszámolójához.

A cégnél két évvel az indulás után még mindig nem működik rendesen a rendszer legfontosabb eleme, a számlázást bonyolító szoftver, ezért még most is vannak 2017 első félévéből származó elmaradások, néha százezres tételekben mennek ki hibás számlák, az ügyfélszolgálat pedig nem tudja megmondani a reklamáló kukatulajoknak, hogy mennyi az aktuális számlaállásuk.

A cég ilyen körülmények között nem tudott egyenesbe jönni, szükségessé vált a folyamatos külső támogatás. Még a jövő évi központi költségvetés tervezetébe is bekerült az idei 4,2 milliárd forint után további 4 milliárd a társaságnak juttatandó állami támogatás. Az NHKV az MKB-tól is kapott hitelt, így jelenleg 45-50 milliárd forint az indulás óta beletolt külső forrás.

AZ NHKV azzal indokolta a problémákat, hogy a korábbi és az új tulajdonosi joggyakorló közötti átadás-átvétel folyamatban van, annak lezárását követően történik meg a beszámoló elfogadása. Vagyis az NHKV a tulajdonosi joggyakorlójának változásával indokolta a csúszást, azzal, hogy az MNV-től Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszter fennhatósága alá került a cég.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Nem is tudják, mekkora a hiány az állami cégnél

A kukaholding beszámolójához nem adják nevüket a könyvvizsgálók.

927 · Sep 17, 2018 09:13am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments