Natália
1 °C
7 °C

Egyházi vezetőnek adta ki magát, piramisjátékot szervezett

2018.09.20. 09:24

Piramisjáték szervezésének bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal az 54 éves budapesti férfival szemben. A férfi - társaival együtt - 2010-ben egy egyházat alapított, majd miután – a törvényi változások folytán - 2012. január 1-től a szervezet már nem minősült egyháznak, továbbra is fenntartotta a látszatot. 135 esetben fogadott el adományokat úgy, hogy azt ígérte, a pénzt segélyként visszafizeti azoknak, akik adták - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a magát főpapnak nevező, az „egyházban” kizárólagos döntési jogosultsággal rendelkező vádlott 2012-ben és 2013-ban segítőin keresztül előadásokon, webkonferenciákon, szórólapokon különböző karitatív befektetési programokat hirdetett.

A program szabályai szerint a résztvevők - különböző összegek befizetése mellett – „ezüst fokozatú” klubtagokká válhattak, „aranytáblára” kerülhettek, vagy támogatói pozíciót vásárolhattak, és amennyiben a további ismerőseiket rövid időn belül láncszerűen beszervezték, úgy bent maradtak a „mátrixban”, majd egy idő után nagy összegű segélyek kifizetésére számíthattak.

A kifizetések - egy-két kivételtől eltekintve - nem történtek meg. Az összegyűjtött összeg mintegy 30 millió forint volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?