Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eldugott kincsek a budapesti Chinatownban

DSC 0033
2018.09.23. 11:24

Az Index pár újságírója az augusztus jelentős részét azzal töltötte, hogy a kőbányai kínai negyedbe járt ki interjúzni, beszélgetni, hajat vágatni, gyógyulni, na meg persze enni, hogy le tudjuk írni, milyen hely Budapest kínai negyede. Ebből már írtunk két cikket is: egyet arról, hogy milyen is a Magyarországon élő kínai közösség, egyet pedig arról, hogy mit, hogyan, mikor és kivel érdemes enni a kínai negyed éttermeiben. 

A cikkek megjelenése után leültünk pár, a projekten dolgozó újságíróval arról beszélgetni, hogy milyen élmény is a kínai negyedbe kijárni, hogy mi mindent tudtunk a magyarországi kínaiakról és Kőbányának erről az eldugott részéről, és hogy egyáltalán kínai negyed-e a budapesti kínai negyed. Meg arról, hogy ki hol ette a legjobb vagy legfurcsább dolgot!

Jenei Miklós kollégánk mikrofonja nem működött úgy, ahogy szerettük volna, a hanghibáért elnézést kérünk.

Nagy kaland kis Kínában

0:00:00 / 0:59:56

(Borítókép: Bődey János / Index)