Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem cáfolta az Emmi a segélyek visszavágásának tervét

2018.09.25. 15:57

Szeptember elején Népszava írt arról, hogy egy belügyminisztériumi tervezet szerint úgy módosítanák a szociális törvényt, hogy alig maradna család, ahol egy nem dolgozó felnőtt segélyt kaphatna.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásban rákérdezett az Emminél, valóban azt tervezik-e, hogy teljesen lenullázzák a szociális segély összegét. Kásler Miklós miniszter helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt - amit  a 24.hu vett észre először -, válaszában érdemben nem cáfolta a segélyek visszavágásának tervét. Rétvári azt írta, a kormány szociálpolitikájának kulcseleme,

hogy minden munkaképes embernek legyen munkája, mert hosszútávon a munka tud megvédeni a szegénységtől.

2010-es képest már több mint hétszázezer embernek van munkája, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak száma csökkent, javarészt a kedvező munkaerő-piaci folyamatok miatt. Az államtitkár szerint a korábban segélyből élők

ma már a munkaerő-piacról képesek biztosítani maguk és családjuk megélhetését.

Rétvári szerint 2010 óta a korábbi felzárkóztatáspolitika helyett felzárkózáspolitika folyik, és míg Önök (mármint a szocialisták) "csak abban tudtak gondolkodni, hogy segélyekkel tartsák lélegeztető gépen a nehezebb sorsú állampolgárokat, mi kiszámítható jövőt, munkalehetőséget lehetőségeket biztosítunk nekik".