Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rogán rejtőzködő bizalmasa beszállhat a gázbizniszbe

rogan antal ugyved kertesz balazs cover
2018.09.26. 08:37 Módosítva: 2018-09-26 09:46:23

A Rogán Antal bizalmasaként az Index cikke nyomán ismertté vált Kertész Balázs új üzletbe fogott: gázkereskedelmi profilú céget alapított Monavis Energy Zrt. néven – írja a 24.hu.

A gázkereskedő alapítója tulajdonképpen a Monavis Holding Zrt. – aminek megalapításáról a Magyar Narancs számolt be először –, de ennek vezérigazgatója és egyedüli részvényese is Kertész Balázs, így közvetetten a gázkereskedő is az övé.  A Monavis Holdingról a cégadatok alapján vagyonkezelőként működik, vagyis más cégeket fog majd össze, azok nyeresége csapódik le a júliusban bejegyzett holdingban. A Monavis Energyn kívül eddig csak a Monavis Consulting jött létre még korábban, vagyis nem kizárt, hogy számíthatunk további leányvállalatok alapítására. 

Mindhárom Monavis-cég székhelye az Aulich utca 3., ebben az épületben található már évek óta a Monavis Consulting irodája is, ami különös körülmények között került a cég tulajdonába. A ház előtt pedig az Index korábbi cikkéhez lefilmezték Habony Árpádot, Rogán Antalt, Kertész Balázst, valamint energetikában is érdekelt grúz üzletembereket és expolitikusokat. A társaság elkapott beszélgetésében egy grúziai erőmű terve sejlett fel, és a külgazdasági ügyleteket finanszírozó magyar kormánybank, az Eximbank neve is előkerült.

Kertész Balázs nem teljesen új versenyző az energetikai bizniszben, felügyelőbizottsági tag az ország biztonsági tartalékáról gondoskodó Magyar Szénhidrogénkészletező Szövetség évi 8 milliárd forint forgalmú cégében, az Opal Szolgáltató Zrt.-ben (amelynek Bártfai Bélával, az állami vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje a vezérigazgatója). Kertész Svájcban is otthonosan mozog, bejegyzett lakhelye Zug, ami a magyar energetikai biznisz fellegvára, oda van bejegyezve a MET Holding AG, a magyar kormány által engedélyezett gázüzleten óriásit kaszáló csoport anyavállalata. 

A svájci lakcím ellenére Kertész sajtóbeszámolók szerint mostanában sűrűn megfordul Budapesten, a Magyar Narancs rábukkant a Gellérthegyen, a Rezeda utca egyik luxusvillájában, de látták Tiborcz István BDPST nevű ingatlanos cégének ugyancsak gellérthegyi székhelyén is.

Borítókép: szarvas / Index.