Judit
2 °C
7 °C

Csalással vádolják Elon Muskot, 11 százalékot zuhant a Tesla árfolyama

2018.09.27. 23:08

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) csalással vádolja Elon Muskot, a Tesla vezérét, be is perelték egy most nyilvánosságra került irat szerint. A hírre a befektetők érzékenyen reagáltak, a cég részvényei 11 százalékos mínuszban is jártak a tőzsdezárás utáni kereskedésben, írta a CNBC. Bár az anyagban Musk neve szerepel, a lap azt írja, hogy a cégnél arra számítanak, hogy az ügyben a Tesla is érintett lehet.

Az ügy háttere, hogy Musk még augusztusban írt arról a Twitteren, hogy kivezetné 420 dolláros árfolyamon a Teslát a tőzsdéről, azt is hozzátette, hogy az ügylet finanszírozása biztosítva van. A hírre 11 százalékot nőt az árfolyam. Később bejelentette, meggondolta magát, mégsem vezetnék ki a tőzsdéről a részvényeket, szerinte a tőzsdén maradás a jó út, és ebben az elnökség is egyetértett vele.

Már akkor is sokan úgy vélték, Musk akciója tiltott piacbefolyásolásnak minősülhet, bejelentésével mesterségesen hajtotta fel az árfolyamot. Akkor a Tesla vezér egyébként úgy nyilatkozott, nem bánt meg semmit, és az egyik elnökségi tag tanácsát sem fogadja meg, hogy kicsit jöjjön le a közösségi oldalakról. Musktól meg is kérdezték, nem volt-e betépve, amikor ezt kiírta. (A bűvös árfolyamhatárként megjelölt 420 a füvesek összekacsintós szimbolikus száma.)

A SEC azonban vizsgálatba kezdett Musk bejelentése miatt, a mostani per már ennek a végeredménye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?