Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyomoz a NAV egy fideszes polgármester vendégházmutyijának ügyében

2018.09.27. 09:16

A Bocskaikert fejlődéséért létrehozott alapítványt, ami 34,5 millió forintot nyert egy EU-s pályázaton vendégház építésére. A szálláshely el is készült, de a helyiek tavasszal a Hír TV-nek azt mondták, a helyi fideszes polgármester, Szőllős Sándor sógornője lakik az ingatlanban. A polgármester az alapítvány elnöke is egyben. 

Szőllős most az ATV-nek nyilatkozva - amit a 444 vett észre - azt mondta, azóta a Magyar Államkincstár is járt kinn nála ellenőrizni, és mindent rendben találtak. Az ATV szerint azonban a MÁK-vizsgálat hivatalos eredményéről még nem tájékoztatták a polgármestert, és a NAV is nyomoz az ügyben.

Tavaly hasonló botrányba keveredett Mondok József izsáki polgármester, aki 35 milliós EU-s támogatásból épített vadászpanziót, amibe később maga költözött be. Ellene azóta vádat is emeltek.

 Az uniós pénzből vendégházépítés nagy divat lett az elmúlt években élelmesebb vidéki polgármesterek körében, a bizniszről itt és itt írtunk részletesebben.