Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megnyirbálná az OKJ-s képzéseket a kormány

2018.10.01. 14:22

A kormány több államtitkára is részt vett az  Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös gazdasági fórumán, ahol már sokat hallott kormányzati szólamok mellett pár érdekes újdonság is elhangzott.

Az MTI beszámolója szerint például Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára arról beszélt, hogy a versenyképesség érdekében egyszerűsíteni kellene a felnőttképzést, ezért  többek között

csökkenteni kellene AZ OKJ-KÉPZÉSEK SZÁMÁt 760-RÓL A NÉMETORSZÁGban IS TERVEZETT 150-RE.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára (akinek még a Századvég vezető közgazdászaként írt könyvéről itt írtunk) pedig azt mondta a fórumon, hogy Magyarországon az idén már 40 ezren mentek át a közfoglalkoztatásból a versenyszférába, és a jelenlegi 110-120 ezerből még 30-50 ezren léphetnek át az elsődleges munkaerőpiacra.

György László arról is beszélt, hogy a V4-ekkel összevetve Magyarországon a legalacsonyabb a hozzáadott érték az exportban, az exportáló magyar tulajdonú vállalatok aránya pedig 30 százalék, ami szintén alacsony a régiós országokkal összevetve.

  

   

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas