Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Van még olyan, hogy Mészáros Lőrinc elveszít egy közbeszerzést

2018.10.02. 09:30

Mészáros Lőrinc cégbirodalmának meseszerű felemelkedéséről már rengeteget írtunk, és hát nem titok, hogy ennek a birodalomnak az alapja a Mészáros és Mészáros Kft. és az ezzel elnyert több milliárd forintnyi, közbeszerzésen elnyert állami ( főleg EU-s ) pénz. Így 2018 Magyarországán már majdnem hogy meglepőnek tűnik, hogy van olyan, hogy a Mészáros és Mészáros elindul egy közbeszerzésen, és nem nyer.

Pedig van ilyen, a Napi.hu szúrta ki a Közbeszerzési Értesítőben. A pályázatot Magyarkeszi település ivóvízminőség-javító programjára írták ki, a beruházást 301 millió forintra becsülték. A megbízásra Mészáros Lőrinc cége az EuroAszfalt Kft.-vel konzorcium is jelentkezett, ahogy a Colas Alterra Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. is. A nyertes viszont a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. lett, amely 378 millió forintért vállalta el a megbízást.

Ez a cég nyerte el még a Szentlőrinc, Lakócsa, Potony, Szentborbás, Tótújfalu, Csokonyavisonta, Darány, Istvándi, Taszár és  Orci ivóvízminőségének javítására kiírt tendert is, ezen viszont a Mészáros és Mészáros nem is indult. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?