Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félmillióval többen kaphatnak nyugdíjprémiumot

2018.10.05. 08:37

Nemcsak az öregségi nyugdíjasok, de valamennyi, nyugdíjszerű ellátásban részesülő kap az idén nyugdíjprémiumot – mondta Novák Katalin államtitkár az ATV-n. 

Az Emmi államtitkára azt mondta, bár a jogszabály szerint a magas GDP-növekedés miatt kiutalt nyugdíjprémium csak az öregségi nyugdíjasoknak, vagyis kevesebb mint kétmillió embernek jár, a kormány úgy döntött, hogy idé mindenkinek kifizetik, akik nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek. Ennek köszönhetően körülbelül 2,5 millió ember kap idén nyugdíjprémiumot. Az Emmi korábbi tájékoztatása alapján a nyudíjprémium összege is magasabb lehet idén, 18 ezer forint a tavalyi 12 ezer forinthoz képest.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kormány eddig nem döntött arról, a nyugdíjasok kapnak-e az idén még egy alkalommal Erzsébet-utalványt.