Natália
1 °C
7 °C

Félmillióval többen kaphatnak nyugdíjprémiumot

2018.10.05. 08:37

Nemcsak az öregségi nyugdíjasok, de valamennyi, nyugdíjszerű ellátásban részesülő kap az idén nyugdíjprémiumot – mondta Novák Katalin államtitkár az ATV-n. 

Az Emmi államtitkára azt mondta, bár a jogszabály szerint a magas GDP-növekedés miatt kiutalt nyugdíjprémium csak az öregségi nyugdíjasoknak, vagyis kevesebb mint kétmillió embernek jár, a kormány úgy döntött, hogy idé mindenkinek kifizetik, akik nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek. Ennek köszönhetően körülbelül 2,5 millió ember kap idén nyugdíjprémiumot. Az Emmi korábbi tájékoztatása alapján a nyudíjprémium összege is magasabb lehet idén, 18 ezer forint a tavalyi 12 ezer forinthoz képest.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kormány eddig nem döntött arról, a nyugdíjasok kapnak-e az idén még egy alkalommal Erzsébet-utalványt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?