Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Távozik az MVM egyik igazgatója

2018.10.08. 16:04

Három és fél év után távozott a Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatói posztjáról Bentzik Réka, aki október 1-jéig volt vezető tisztségviselő a társaságnál - írja a 24.hu.

Bentzik Réka 2015-ben szóvivőként került az MVM tuladonosához, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez. (Egyébként az akkori MNV-vezető Szivek Norbert menyasszonya volt.) Szóvivősége után a vállalat egyik igazgatójaként dolgozott tovább. Tavaly az Origónak adott interjújábanelszólta magát és elmondta, hogy Rogán Antalék engedélye kellett az MVM-nek ahhoz, hogy 500 milliós támogatást adjon a Békemenetek szervezését intéző Civil Összefogás Fórumnak. Ezzel elárulta, hogy a Rogán tárcája alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá a költéseiket. Pedig a hivatalos kormányzati kommunikáció akkor az volt, hogy a kormánynak semmi köze sem volt a pénzhez, és az MVM teljesen függetlenül adta a félmilliárdot Bayer Zsolt és Csizmadia László szervezetének.

Szivek Norbert már augusztusban távozott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, Seszták Miklós fejlesztési miniszter emberének számított, akit azonban a kormányátalakítás során menesztettek.