Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Karácsonyra rendelne külföldről? Siessen

2018.10.08. 15:05

Hétfői közleménye szerint a Magyar Posta nagyon készül az év végére, de a lényeget kissé elrejtette a sorok között. A vállalat közölte, hogy egy hete már tömeg- és térfogatmérésre is képes csomagfeldolgozó rendszer működik, amelyet közel 1 milliárd forintért vettek, és a gépsor óránként 10 ezer, egyenként 1-10 kilogramm tömegű csomagot is tud kezelni, amivel háromszorosára bővült a csomagfeldolgozó kapacitás.

A fővárosi beruházás mellett országszerte 60 postán bővítették a raktárakat, tárolókat és csomagkiadó helyeket, mert a tavalyinál 30 százalékkal több csomagforgalomra számítanak. 

A közlemény végén jön azonban a mélyütés:

a nemzetközi webáruházak forgalma miatt már kora ősszel megnő, ezért hetekig is elhúzódhat a külföldről érkező küldemények szállítási ideje

Hozzáteszik: a Magyar Posta csak a szállítás utolsó szakaszáért felel, az ügyfeleket pedig arra kérik, hogy időben rendeljék meg a termékeket.

Addig bízzunk, hogy ez a megoldás elterjed.