Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Mol beváltotta ígéretét: 435 forinton a gázolaj

2018.10.10. 06:09

Ahogy azt hétfőn belengette, a Mol Nyrt. szerdán bruttó 8 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát , melynek literenkénti ára így elérte a 435 forintot.

Az üzemanyagok ára legutóbb pénteken változott, az ebben az árváltozási körben nem érintett benzin 5 forintos emeléssel 406 forintra, a gázolaj 6 forintos emeléssel 427 forintra drágult. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Ezt a rekordot a Hol tankoljak? üzemanyagvásárlás-ügyi honlap szerint azonban akár még az idén elérhetjük, mivel elemzők a hordónkénti 100 dolláros olajár elérését sem tartják kizártnak, és egy ilyen nemzetközi drágulás akár 450 forint fölé is lökheti itthon az üzemanyagárakat.

A Mol árai inkább irányadó jellegűek, mivel a különböző benzinkutat árai között akár 50 forintos különbség is lehet.