Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Nem változott a versenyképességünk

2018.10.17. 09:35

A 48. helyen áll Magyarország a World Economic Forum (WEF) új versenyképességi rangsorában – közölte a Pénzügyminisztérium.

Ez a 2016-os rangsorban publikált 69. és a tavalyi 60. helyhez képest jelentős előrelépést jelentene, csakhogy a WEF az idei rangsorát új módszertan alapján publikálta, és

a módszertani változás hatását kiszűrve Magyarország  rangsorbeli pozíciója nem változott.

A felmérésben összesített indikátorok köre jelentősen átalakult, és nőtt az objektív statisztikai adatok súlya a felmérésen belül. Az idei rangsor eredményei emiatt közvetlenül nem hasonlíthatók össze a tavaly publikált rangsorral.

A megújult WEF rangsor által vizsgált 12 fő versenyképességi tényező közül 11 területen javult Magyarország versenyképessége az elmúlt évhez képest.

12 fő tényező közül Magyarország az infrastruktúra (28. hely), az innovációs képességek (39. hely) és a makrogazdasági stabilitás (43. hely) területén szerepel a legjobban, munkaerőpiac (83. hely), üzleti dinamika (75. hely) és termékpiacok (82. hely) tekintetében a leggyengébb a többi országgal összehasonlítva. A vizsgált összesen 98 indikátor felében javult abszolút értékben Magyarország teljesítménye. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?