Nyomozás indul az Altus ügyében

2018.10.18. 09:17

Nyomozás indulhat a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette Altus Portfólió Kft. pénzkölcsönnyújtási gyakorlata miatt – írja a Magyar Idők a Fővárosi Főügyészség tájékoztatására hivatkozva.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség helyt adott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) panaszának, a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentést elutasító határozatát hatályon kívül helyezte, és a nyomozás elrendelésére hívta fel a hatóságot.

A kerületi ügyészség előzőleg megvizsgálta az MNB panaszát, és megállapította, hogy a feljelentés-kiegészítés során beszerzett, valamint a panaszban szereplő újabb adatok alapján a felvetett bűncselekmény gyanúját kizárni nem lehet.

Az MNB  augusztus elején szabott ki  15 millió forint bírságot az Altus Portfólió Kft.-re "engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás" miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, egyúttal büntetőfeljelentést tett az ügyben. Dobrev Klára közleményben  szögezte le , hogy

a kiszabott bírságot az orbáni politika részének tekinti.

A társaság a vizsgált kétéves időszakban csaknem 400 millió forint összegben kölcsönzött pénzt jogosulatlanul több magán- és jogi személynek, köztük a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének is 200 millió forint kölcsönt adott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?