Olivér
4 °C
8 °C

Luxusingatlanokat vásárolt az ukrán maffia Budán

2018.10.18. 13:42

Az ukrán maffia megvetette lábát Budapesten: az "odesszai don" egymás után vásárolja fel az ingatlanokat a XII. kerületben. Erről pedig az önkormányzat semmit sem tud, írja a Napi.hu.

A lap információi szerint a felvásárolt hegyvidéki lakásokból a szokásos módon a tavaly májusban elhunyt Alexander Angert többet a lánya nevére íratott. Anna Angert, apja birodalmának örököse így több értékes telek tulajdonosa lett Budapesten, számítások szerint körülbelül egymilliárd forint értékben. Ingatlanokat vásárolta például a Pinty utcában, a Hunyad lejtőn vagy a Béla király úton. A lap érdeklődött a helyi önkormányzatnál is, akik azt válaszolták nekik, nem hallottak ilyenről, és azt mondták, nem is jellemzők annyira a környéken ukrán vevők, az Angert névvel pedig nem találkoztak. Erre megmutatták az odesszai donnal összefüggésbe hozható ingatlanok tulajdoni lapjait, amiben ott van az Angert név, erre azt mondták: csak az utóbbi két év adásvételeit vizsgálták át, a korábbiakat nem. Azt is mondták, végső soron amúgy is a kormányhivatal dönt.

Korábban arról írtak a BBC oknyomozó csapata alapján, hogy az ukrán maffia London méregdrága negyedében vásárolt fel egy csomó luxusapartmant. Az odesszai bűnözők a rendszerváltás után, a kilencvenes években kezdtek el vagyonosodni, ekkor vágtak bele az olajüzletbe, majd fegyvert és drogot is elkezdtek csempészni. A bűnbanda egyik főnöke Alexander Anger volt, a másik Genagyij Trukhanov, Odessza polgármestere.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?