Aliz
6 °C
14 °C

Csökkentené a kormány az e-könyvek áfáját

2018.10.19. 15:11

Csökkentené a kormány az e-könyvek áfáját – ez derül ki Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkárának válaszából, amelyet az LMP-s Ungár Péter írásbeli kérdésére adott, írja a Hvg.hu.

Az Európai Unió országainak pénzügyi- és gazdasági minisztereit tömörítő Gazdasági és Pénzügyi Tanács (Ecofin) október elején elfogadott egy előterjesztést, amely alapján az e-könyvekre és a hangoskönyvekre is vonatkozhat a nyomtatott könyvek kedvezményes áfakulcsa: Ungár emiatt kérdezett rá az áfacsökkentésre.

Tállai a pénzügyminiszter, Varga Mihály nevében válaszolt: azt mondta, az Ecofin-ülésen született  megállapodás valóban lehetővé teszi majd, hogy a tagállamok kedvezményes áfakulcsot alkalmazhassanak az e-könyvekre, de ezt még nem hirdették ki, ezért jelenleg még vizsgálják, hogy mekkora legyen a kedvezményes áfakulcs.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?