Miért nyírták ki a lakástakarékokat?

D  FO20110304014

Szinte egyik napról a másikra beszántotta a Fidesz az egyik legnépszerűbb magyar megtakarítási formát, a lakástakarék-pénztári szerződéseket azzal, hogy megvonta az ltp-ket olyan népszerűvé tevő állami támogatást. Mindezt ráadásul még a NER-ben is szokatlan törvényhozatali gyorsasággal, Bánki Erik ugyanis hétfőn benyújtotta a törvénymódosítási javaslatot, ami kedd este már meg is jelent a Magyar Közlönyben, szerda reggeltől pedig érvényes törvény volt.

Az, hogy ez mennyire súlyosan érintette a lakosságot, azon is látszott, hogy rögtön megindult a roham, hogy aki csak tud, megkösse a szerződését a törvény hatálybalépése előtt, és azon, hogy mennyien olvasták az erről szóló cikkeinket. Ezek két szerzőjével, Előd Fruzsival és Brückner Gergővel beszélgettünk szerdán arról, hogy mi is történt valójában, hogy mi lesz most a lakástakarékokra szakosodott cégekkel, milyen alternatívái lehetnek az ltp-knek, és hogy mi is lehetett a kormány baja a lakástakarékokkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Hitelkártya