Megpezsdült a kárpótlási jegy piaca. Mi lehet a háttérben?

A válasz röviden: nem tudjuk.

Az elmúlt hónapokban, sőt, az elmúlt években nem nagyon volt érdemes rápillantani a kárpótlási jegyek tőzsdei kereskedésére. Szinte nulla likviditás, egy-két kisebb kötés havonta, 600 forint körüli ár. Aztán pár hete megindultak a kötések, október 19-én pénteken például 3 millió forintos kereskedési érték mellett 10 százalékot drágult, és 1000 forint fölé ugrott az ár.

Puszta spekuláció? Vagy tényleg lesz valami felhasználási lehetőség újra. Esetleg valaki hallott valamit és a bennfentes értesüléseit kihasználva halmoz fel?

Egyelőre nem lehet látni semmit, egy kisbefektető ugyan nemrégiben az államot is beperelte, mert nem kap felhasználási lehetőséget, ám a felemás bírói ítélet valami olyasmit mondott ki, hogy az állam köteles elfogadni a jegyeket, ha privatizációt ír ki, ugyanakkor nem lehet kényszeríteni az államot arra, hogy biztosítson felhasználási lehetőséget.

Itt tartunk most, és ami a jegytulajdonosoknak különösen aggasztó lehet, még a kisebb állami részesedések értékesítésénél sem látszik, hogy lehetne jeggyel fizetni.

Figyelni mindenesetre érdemes, ha egy értékpapírral történik valami, utána mozgás jön a kereskedésben. de sokszor fordítva is igaz, ha mozog egy papír, utána szokott vele történni valami.

Az oldalról ajánljuk

  • Belföld
Látványosan csökkent a szemét a Tisza árterében az önkéntes akciók eredményeként

Tíz tonna szeméttől tisztították meg aTiszát a 7. PET-kupa versenyzői, akik jóval kevesebb hulladékot találtak a korábban már megtisztított szakaszokon.

augusztus 14., 12:13

  • Úszás
Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is aranyérmes a világkupán

Egy-egy ezüstöt is szereztek Szingapúrban. Szabó Szebasztián is második lett száz gyorson.

augusztus 16., 15:44

  • Gazdaság
65 milliárd ment el egy év alatt állami propagandára

A Soros-plakátokért felelős kabinetiroda 35 milliárdot költött kommunikációra.

augusztus 15., 14:02

  • Belföld
Havi 850 ezer forintért ad tanácsot a kormánynak az újirázi plébános

A Szent László lovagkirály-zarándokút tudományos hátterét megalapozó tudományos munka elkészítéséhez ad tanácsot Kásler Miklós minisztériumának.

augusztus 16., 21:12

  • Állás
Szabadságon van a postás, nincs aki kivigye a levelet Újlipótvárosban

Hetek óta nem jönnek meg a levelek, számlák. Érden is ugyanerre panaszkodnak a lakók.

augusztus 16., 19:05