Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Beperelik a Wizz Airt a Szicíliában hagyott utasok

2018.10.24. 15:01 Módosítva: 2018-10-24 15:04:01

Beperelik a Wizz Airt az október elején Szicíliában magukra hagyott utasok – írja a 444. 

Az ügy előzménye, hogy október 18-án vihar miatt nem tudott a cataniai reptéren leszállni a légitársaság gépe, amely elvileg azonnal fordulva visszaszállította volna Budapestre a szicíliában vakációzókat.

A gép végül Palermóban ért földet, és a Cataniában várakozókat nem tájékoztatták rendesen a problémáról, órákig várakoztak idegesen a reptéren. Ezek után két éjszakára szóló szállodai bónt kaptak a légitársaságtól, lévén a következő Cataniából induló gép 2 nap múlva indult. Csakhogy ezen is csak 10 hely volt, így az utasok többsége nem jutott fel rá, magának kellett borsos áron megoldani a hazajutását. 

Azok sem jártak túl jól, akik azon a gépen ültek, amelynek Cataniában kellett volna landolnia, de helyette Palermóban szállt le. Az utasoknak nyilván az eredeti célponton volt lefoglalva szállásuk éjszakára, a légitársaság azt ígérte nekik, buszokkal átszállítják őket Cataniába. A beszámolók szerint a buszokat rögtön a késő esti leszállás utánra ígérte a Wizz Air, azok azonban nem jöttek hajnali háromnegyed 4-ig. Volt, aki elunta a bezárt reptér előtti étlen-szomjan várakozást, és taxival vitette át magát Cataniába, őket jellemzően lehúzták a hiénataxisok. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?