Beperelik a Wizz Airt a Szicíliában hagyott utasok

2018.10.24. 15:01 Módosítva: 2018.10.24. 15:04

Beperelik a Wizz Airt az október elején Szicíliában magukra hagyott utasok – írja a 444. 

Az ügy előzménye, hogy október 18-án vihar miatt nem tudott a cataniai reptéren leszállni a légitársaság gépe, amely elvileg azonnal fordulva visszaszállította volna Budapestre a szicíliában vakációzókat.

A gép végül Palermóban ért földet, és a Cataniában várakozókat nem tájékoztatták rendesen a problémáról, órákig várakoztak idegesen a reptéren. Ezek után két éjszakára szóló szállodai bónt kaptak a légitársaságtól, lévén a következő Cataniából induló gép 2 nap múlva indult. Csakhogy ezen is csak 10 hely volt, így az utasok többsége nem jutott fel rá, magának kellett borsos áron megoldani a hazajutását. 

Azok sem jártak túl jól, akik azon a gépen ültek, amelynek Cataniában kellett volna landolnia, de helyette Palermóban szállt le. Az utasoknak nyilván az eredeti célponton volt lefoglalva szállásuk éjszakára, a légitársaság azt ígérte nekik, buszokkal átszállítják őket Cataniába. A beszámolók szerint a buszokat rögtön a késő esti leszállás utánra ígérte a Wizz Air, azok azonban nem jöttek hajnali háromnegyed 4-ig. Volt, aki elunta a bezárt reptér előtti étlen-szomjan várakozást, és taxival vitette át magát Cataniába, őket jellemzően lehúzták a hiénataxisok.