Aliz
6 °C
14 °C

Pánikszerű eladási hullám az amerikai tőzsdéken

2018.10.24. 22:47 Módosítva: 2018-10-25 09:20:28

Mindhárom amerikai részvénypiac indexe jelentős eséssel zárt szerdán. A zuhanásnak több összetevője volt:

  • a vállalati gyorsjelentések vegyesen alakultak, főleg a technológiai szektorban aggodalomra adtak okot: az AT&T a vártnál rosszabb eredményeket közölt, a Caterpillar és a 3M pedig profitfigyelmeztetést adott ki;
  • a világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak erősödtek;
  • a most közzétett amerikai lakáspiaci adatok és
  • a kamatemelési várakozások is óvatossá tették a befektetőket.
  • És mindezek hatását felerősítették azok a hírek, hogy számos amerikai politikus és közszereplő (köztük Clinton és Obama exelnökök), valamint a CNN televíziós csatorna is csőbombát kapott szerdán.

Ezek együttes hatására a részvényindexek erős mínuszban zárták a napot. A Portfolio.hu összefoglalója szerint a Dow Jones index (30 vezető iparvállalat indexe) 2,4 százalékot esett, az S&P500 részvényindex 3,1 százalékot ment le, így mindkét mutató az év eleji szintre esett vissza. A kereskedés utolsó perceit jellemezte pánikszerű eladási hullám, ez jól látható például a Dow Jones-indexen (forrás: Yahoo Finance).

djia1024
Fotó: Yahoo Finance

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?