Ödön
2 °C
11 °C

Még 24 milliárd forintot költ el a kormány a "migrációs nyomás kezelésére"

2018.10.25. 23:51

A kormány jóváhagyja, hogy "a rendkívüli migrációs nyomás kezeléséhez" kapcsolódó feladatok megvalósítása miatt legfeljebb 24 milliárd forinttal túllépjék a Belügyminisztérium erre vonatkozó keretét. Az erről szóló kormányhatározat a Portfolio.hu szúrta ki a csütörtöki Magyar Közlönyben.

A rendelkezést, amelynek felelőse a pénzügyminiszter, azonnali határidővel kell végrehajtani - olvasható a határozatban. "A tömeges bevándorlás kezelésére" egyébként minden eddiginél több pénzt, 155,1 milliárd forintot költött a kormány a tavalyi évben az mfor összesítése szerint, bár eredetileg csak 100 millióval terveztek. A Belügyminisztérium már akkor is túlléphette a keretet 26,7 milliárd forinttal.

Az idei évre már eleve nagyobb összeget szántak erre, eredetileg 75 milliárd forinttal számoltak, amelyből 50 milliárd jutott a Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?