Még 24 milliárd forintot költ el a kormány a "migrációs nyomás kezelésére"

2018.10.25. 23:51

A kormány jóváhagyja, hogy "a rendkívüli migrációs nyomás kezeléséhez" kapcsolódó feladatok megvalósítása miatt legfeljebb 24 milliárd forinttal túllépjék a Belügyminisztérium erre vonatkozó keretét. Az erről szóló kormányhatározat a Portfolio.hu szúrta ki a csütörtöki Magyar Közlönyben.

A rendelkezést, amelynek felelőse a pénzügyminiszter, azonnali határidővel kell végrehajtani - olvasható a határozatban. "A tömeges bevándorlás kezelésére" egyébként minden eddiginél több pénzt, 155,1 milliárd forintot költött a kormány a tavalyi évben az mfor összesítése szerint, bár eredetileg csak 100 millióval terveztek. A Belügyminisztérium már akkor is túlléphette a keretet 26,7 milliárd forinttal.

Az idei évre már eleve nagyobb összeget szántak erre, eredetileg 75 milliárd forinttal számoltak, amelyből 50 milliárd jutott a Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét