Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Az állam szállodát épít a Fertő tavon

2018.10.26. 08:40

Az állam építi a szállodát, amelyet a Fertőtó partjának 30 milliárdos fejlesztésének keretében terveznek a tó magyar oldalára – írja a Kisalföld.hu. 

Azt, hogy lesz szálloda sok egyéb turisztikai létesítmény, már nyár óta lehet tudni, a szálloda építését a megvalósítás II. ütemébe tervezték. Ha minden igaz, 2021-ig mintegy 30 milliárd forintból épülnek kempingek, új vitorláskikötő, sportpályák, éttermek, fogadók, utak, parkolók, egy nagy látogatóközpont és egy szálloda is. Így a tervek szerint a tó magyar oldala nem csak szezonálisan, hanem egész évben kihasználható lesz. A terveket a Közti Zrt. tervezőiroda készítette elő, a projekt megvalósításának közbeszerzése pedig már folyamatban van a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának beszámolója szerint.

1

Új elem a történetben, hogy a tervezett szállodát az állam építi majd – derül ki a Kisalföld önkormányzati közgyűlési beszámolójából. A cikk szerint az ellenzéki képviselők nem értették, hogy kerül az állam a projektbe. Az MSZP-sek szerint az állam által épített szálloda teljesen új elem az egyébként általuk is támogatott eredeti tervben, ezért a szavazásnál tartózkodtak. A Mi Hazánk két képviselője pedig mondván, hogy az országosan egyedülálló állami szállodaépítésben nem kompetensek a városi képviselők, inkább nem is szavaztak. Így a végeredmény 12 igen, négy tartózkodás lett, ketten pedig nem vettek részt a döntésben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?