Jenő
-2 °C
6 °C

Kereskedelmi szakszervezet: December 24-én csak délig legyenek nyitva a boltok

2018.10.26. 11:05 Módosítva: 2018-10-26 11:17:08

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) azt kéri a kormánytól, az üzletek december 24-i, 14 óráig tartó nyitva tartását módosítsák déli 12 órára – derül ki a nyílt levélből, amelyet György László gazdaságszabályozásért felelős államtitkárnak küldött a szervezet. 

Az érdekképviselet szerint azért lenne indokolt a lépés, mert idén december 24-e hétfőre esik, így az ezt megelőző hétvége kedvező időszak lesz a nagybevásárlásokhoz. Úgy gondolják, hétfőn már csak azok mennek majd vásárolni, akik korábban elfelejtettek beszerezni valamit.

A törvény szerint december 24-én az üzletek 14 óráig tarthatnak nyitva, de a KASZ szerint hétfőn az általuk javasolt rövidítéssel a vásárlókat nem érné nagy veszteség, ugyanakkor a kereskedelemben dolgozók és családjaik számára sokat jelentene a karácsonyi készülődésben ez a két óra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?