Senki nem akarja elvinni a szemetet a Zöld Híd területéről

2018.10.29. 11:37 Módosítva: 2018.10.29. 12:02

Nem akadt vállalkozó közszolgáltató a Zöld Híd szolgáltatási területén a szemét elszállítására, ezért arra van a legnagyobb esély, hogy továbbra is a pénzügyileg ellehetetlenült cég vigye el a szemetet, csak más forrásból finanszírozzák ezt – írja a Népszava. 

A lap információi szerint ez úgy nézne ki, hogy nem az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. forrásaiból, hanem a BM OKF közegészségügyi válsághelyzetre tartogatott keretének terhére ürítené a kukákat a Zöld Híd. Az eredeti terv a jogszabály alapján az volt, hogy a katasztrófavédelem átveszi a feladatot, és kijelöl egy másik közszolgáltatót a területre (Nógrád és Pest megye egy része tartozik ide), de – amint azt a helyzetről szóló cikkünkben is jeleztük – ez nehézségekbe ütközhet, hiszen mindenki más is túlterhelt. 

A gyakorlatban úgy tűnik, a szemétszállítás minimum akadozik a területen. Szintén a Népszava ír arról, hogy a Zöld Hídhoz tartozó lévő 116 településből 30-ból eddig nem vitték el a szemetet, amit hétfő reggel kellett volna.

Ön a Zöld Híd területén lakik? Írja meg nekünk, mi a helyzet a szemétszállítással, vagy küldjön képet!
írok az indexnek

Egy olvasónk a Zöld Híd leállásának egy másik problémás vetületéről is beszámolt levélben. Mint írta, Gödöllőn építkeznek,

és a konténeres vállalkozó lemondta a mai napra a konténer kihelyezését, mivel nem veszi át tőle a Zöld Híd, ugyanis bezárt a hulladékudvar is.

Az ő helyzetük végül megoldódott, mivel egy másik konténeres be tudta vállalni, azonban azok a konténeres vállalkozók, akik kizárólag a Zöld Híddal szerződtek, most bajban lehetnek – írta.