Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Senki nem akarja elvinni a szemetet a Zöld Híd területéről

2018.10.29. 11:37 Módosítva: 2018-10-29 12:02:58

Nem akadt vállalkozó közszolgáltató a Zöld Híd szolgáltatási területén a szemét elszállítására, ezért arra van a legnagyobb esély, hogy továbbra is a pénzügyileg ellehetetlenült cég vigye el a szemetet, csak más forrásból finanszírozzák ezt – írja a Népszava. 

A lap információi szerint ez úgy nézne ki, hogy nem az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. forrásaiból, hanem a BM OKF közegészségügyi válsághelyzetre tartogatott keretének terhére ürítené a kukákat a Zöld Híd. Az eredeti terv a jogszabály alapján az volt, hogy a katasztrófavédelem átveszi a feladatot, és kijelöl egy másik közszolgáltatót a területre (Nógrád és Pest megye egy része tartozik ide), de – amint azt a helyzetről szóló cikkünkben is jeleztük – ez nehézségekbe ütközhet, hiszen mindenki más is túlterhelt. 

A gyakorlatban úgy tűnik, a szemétszállítás minimum akadozik a területen. Szintén a Népszava ír arról, hogy a Zöld Hídhoz tartozó lévő 116 településből 30-ból eddig nem vitték el a szemetet, amit hétfő reggel kellett volna.

Ön a Zöld Híd területén lakik? Írja meg nekünk, mi a helyzet a szemétszállítással, vagy küldjön képet!
írok az indexnek

Egy olvasónk a Zöld Híd leállásának egy másik problémás vetületéről is beszámolt levélben. Mint írta, Gödöllőn építkeznek,

és a konténeres vállalkozó lemondta a mai napra a konténer kihelyezését, mivel nem veszi át tőle a Zöld Híd, ugyanis bezárt a hulladékudvar is.

Az ő helyzetük végül megoldódott, mivel egy másik konténeres be tudta vállalni, azonban azok a konténeres vállalkozók, akik kizárólag a Zöld Híddal szerződtek, most bajban lehetnek – írta. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?