Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Palotát szerzett a Ferenciek terénél Erdogan párttársa

pa
2018.10.29. 10:14 Módosítva: 2018-10-29 16:15:05

Eddig csak arról írt a sajtó, hogy a Centrál Kávéház egy török családhoz került, de most az Átlátszó kiderítette, hogy a fölötte lévő teljes neoreneszánsz irodaházat már tavaly megszerezte Hasan Özyer politikus-üzletember, aki Erdogan pártja, az Igazság és Fejlődés parlamenti képviselője.

A Centrált működtető céget szeptemberben vásárolta meg az Özyer-család érdekeltségébe tartozó Mete Global Kft. A házat, amiben a kávéház található, pedig még az év elején vette meg a Kuantum Property Kft., melynek anyacége egy Hasan Özyerhez tartozó fethiyei társaság a cikk szerint.

A befolyásos török üzletembernek nem ez az első épülete a környéken, a déli Klotild-palota (Matild-palota) is az ő érdekeltségébe tartozik, ezt éppen Marriott-szállodává alakíttatja át. Az északi Klotild-palotában található Buddha Bar Hotelt pedig két palesztin származású, de Jordániából érkezett menedzser, Zuhair Awad és Sameer Hamdan üzemelteti Mellow Mood nevű csoportjával. 

(Borítókép: Az épület a Google Street View 2018 júniusi képén)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?