Szilvia
5 °C
16 °C

Behúzta a kéziféket az olasz gazdaság

2018.10.30. 15:07

Az idei harmadik negyedévben egyáltalán nem nőtt az olasz gazdaság, ilyen nem fordult elő 2014 vége óta – írja a Bloomberg. A stagnálásról érkező adat ronthatja az olasz kormány tárgyalási pozícióját Brüsszellel szemben a költségvetés körül kialakult vitában

Az előző negyedévben még 0,2 százalékkal növekvő gazdaság a harmadik negyedévre satufékkel megállt, ami az olasz statisztikai hivatal szerint az ipari termelés csökkenésének tudható be. A Citigroup elemzői a gyenge exportteljesítményt is kiemelték. 

Az olasz pénzügyminiszter helyettese, Massimio Garavaglia szerint az eredmény azt jelzi, hogy több állami és magánberuházásra van szükség, és hogy az EU által visszadobott jövő évi költségvetési törvény megfelelően szolgálná a növekedési célokat.

Nem a mostani növekedési adat az első aggasztó jel, a közelmúltban a Moody's is leminősítette az országot, amely így most a befektetésre ajánlott kategória legalsó polcára került. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?