Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Cukormentes italok miatt lett váratlanul nyereséges a Coca-Cola

2018.10.30. 16:44

Felülmúlta a várakozásokat a Coca-Cola mostani negyedéves forgalma és profitja, köszönhetően többek között az egészségesebb termékek keresettségének, írja a Reuters. A növekedést leginkább a cukormentes italoknak és a vitaminvizeknek tulajdonítják.

Más üdítőmárkákhoz hasonlóan a Coca-Cola is igyekszik követni a trendet, miszerint az emberek cukros, szénsavas italok helyett például okosvizet vagy jó kávét fogyasztanak már inkább. Nem véletlen, hogy a  cég 5,1 milliárd dollárért megvásárolta a világ második legnagyobb kávéláncát, a Costát, illetve Kobe Bryant korábbi NBA-sztár BodyArmor nevű sportitalát is. Viszont úgy néz ki, hogy a Pepsi által már korábban felvetett marihuánás üdítők piacára való belépés még várat magára.

A harmadik negyedévben 6 százalékkal nőtt a cég bevétele az üdítőkből, a light kóla és a Coke Zero kétszámjegyű növekedést mutatott ebben az időszakban. A szénsavas italaik eladásai 2 százalékkal, az ásványvizeik és sportitalaik eladása pedig 5 százalékkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?