Ödön
1 °C
11 °C

Zöld Híd: Nincs előrelépés, folytatódik a szemétkáosz

2018.10.30. 11:55

Folytatódik a szemétkáosz, nem tudni, ki és hogy veszi át a szemétszállítást 116 településen – írja a Hvg.hu a Zöld Híd keddi sajtótájékoztatója alapján.

A cikk szerint a cég, amely múlt hét péntek óta nem viszi el a hulladékot a szolgáltatási területéről, 2,5 milliárdos tőkeinjekcióra vár. A Zöld Híd a katasztrófavédelmet és az NKHV-t is várta tárgyalni, de nem jött el tőlük senki. 

A tájékoztatáson elhangzottak szerint a törvény értelmében akár két hétig is elszállíthatatlanul maradhat a lakosság érintett részének szemete. (Elméletileg 350 ezer emberről van szó, de az Indexnél úgy tudjuk, mivel a cég alvállalkozói még szolgáltatnak, ez inkább maximum 300 ezer lehet).

Csak két hét után merül fel közegészségügyi járványveszély, ami miatt haladéktalanul cselekedniük kell a hatóságoknak, a vonatkozó jogszabály értelmében közvetlenül a katasztrófavédelemnek. Jelenleg a hatóság feladata az lenne, hogy egy vagy több másik szolgáltatót jelöljön ki a terültre az ország egy más részéről, de a Népszava tegnapi cikke szerint ez nem sikerült, ehelyett inkább az merült fel, a Zöld Híd finanszírozását próbálnák meg az NHKV-t megkerülve más forrásból rendezni. A mai fejlemények szerint azonban ebben sincs előrelépés, és eddig minden érintett állami szerv hallgatott az ügyben.

A katasztrófavédelem délután fél 1-kor rendkívüli sajtótájékoztatót tart az ügyben, ezen végre kiderülhet, mi lesz a folytatás. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?