Jolán
2 °C
4 °C

Már viszik is a szemetet Pest megyében – parancsra

2018.10.31. 08:05 Módosítva: 2018-10-31 08:48:20

Pest megye 116 településén függesztette fel a szemét- és hulladékszállítást a környék szolgáltatója. Két napig nem ürítették a kukákat. Kedden délután aztán az a döntés született, mielőtt közegészségügyi veszély alakulna ki, hogy a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fogja megoldani a szemétkérdést.

A közleményükben nem írták, hogyan fogják megoldani, szerda reggelre azonban a szemétszállító közleményéből kiderült: a katasztrófavédelem „szükségellátás keretében kötelezte a Zöld Híd BIGG Nkft.-t, hogy szerda reggeltől a megszokott rendben kezdje meg a településekről a kommunális, azaz vegyesen gyűjtött hulladék elszállítását”. 

Erre a szükséges fedezetet szintén a katasztrófavédelem biztosítja saját forrásból.

A hulladékok elszállítását tehát minden érintett településünkön a korábbiaknak megfelelően, a megszokott időpontokban végezzük. Ezért kérjük, a mai naptól a szokásos szállítási rendnek megfelelően helyezzék ki gyűjtőedényeket az ingatlan elé!" – írja a Zöld Híd.

A hétfőn és kedden elmaradt szállítások pótlását is szervezik. Szerda délután az OKF közleményt adott ki arról, hogy immár ők szervezik és irányítják a dolgokat, "ennek köszönhetően ma minden olyan településre elindultak a hulladékszállító járművek, ahol ütemterv szerint szerdánként van szemétszállítás. Pest megye 17 és Nógrád megye 12 településének lakossági hulladékát gyűjtik ma össze".

Az OKF azt is közölte, hogy "a hulladékszállítást a következő napokban is a megszokott ütemterv szerint látják el, Pest megyében – az eddigiekhez hasonlóan – szombaton is dolgoznak. A katasztrófavédelem irányítása mellett az elmúlt napokban el nem szállított hulladékot is várhatóan napokon belül mindenhonnan begyűjtik. A katasztrófavédelem célja, hogy az emberek semmilyen változást ne érezzenek a szolgáltatás menetében, mindenhol a megszokott időben és módon történjen a hulladékszállítás."

Riportunkat alább olvashatják:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?