3 milliárdból tervezik a 3-as metró meghosszabbítását

2018.11.05. 15:32

Már elég régóta beszélnek arról, hogy Káposztásmegyerig meg kellene hosszabbítani az M3-as metró vonalát, most viszont, úgy tűnik, kicsit komolyabban is gondolja ezt a BKK, ugyanis 3 milliárd forintért közbeszerzést hirdettek négy új metróállomás megtervezésére.

A pályázatot a Magyar Építők portál cikke szerint a budapesti Főmterv Zrt. és a kecskeméti Viköti Kft. nyerte, ezeknek a cégeknek két felszíni és két felszín alatti új állomást kell előkészíteniük, valamint az  engedélyes és a kiviteli tervet is el kell készíteniük. 

A metrót a tervek szerint 4,9 kilométerrel bővítenék ki, így a vonal elérne a Rákospalota-Újpest vasútállomásig, a végállomás pedig Káposztásmegyeren lenne. A bővítés részeként egy karbantartó, takarító járműtelepet és  P+R parkolót is kiépítenének.

Az M3 meghosszabbítására már korábban is készületek tervek, a 2013-as tervek szerint például így nézne ki például az Óceánárok utcai állomás:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?