Olivér
4 °C
8 °C

Fideszes kötődésű cég üzemeltetheti a déli határzárat

2018.11.05. 14:20

2023-ig üzemeltetheti és tarthatja karban az  az Intelligens Jelző Rendszert, vagyis a déli határra szerelt okoskerítést a Metalcom Zrt. nevű cég, amely több mint 6,5 milliárd forintot kap a feladatra - írja az Átlátszó.hu . A portál az ORFK ötmillió forintot meghaladó szerződéseinek listájában találta a megbízást, amelyet a rendőr-főkapitányság, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága által megadott engedély alapján idén szeptember 28-án kötött. 

Ahogy arról már korábban írtunk, a Metalcom Zrt. a fideszes kötődésű Bozó Zoltán cége. Bozó 2014-ben a Fidesz-KDNP szentesi polgármesterjelöltje volt, de kikapott baloldali vetélytársától. A cégben az Átlátszó cikke szerint részvényes még Mendelényi Dániel, aki 2011-ben magyar–kínai kormánybiztos volt, majd utána utazó nagykövet lett.

A Metalcom már a déli határzár kiépítésében is kapott munkát,  ez a cég építette a gerinchálózat egy részét 1,72 milliárd forintért, tervezte és kivitelezte  az intelligens jelzőrendszert  nagyjából 16 milliárdért, oszlophely-tisztítást végzett további 140 millióért, ADSS-t telepített 71 millióért, Tisza átfúrást végzett 78 millióért.  

A Metalcom egyébként jelentős szereplő a saját területén, mindhárom mobilszolgáltatónak dolgoztak már, de egyre erőteljesebben vállalnak szerepet az állami szférában is, az Antenna Hungáriával és az MVM-el is évek óta rendszeresen együttműködnek. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?