Fideszes kötődésű cég üzemeltetheti a déli határzárat

2018.11.05. 14:20

2023-ig üzemeltetheti és tarthatja karban az  az Intelligens Jelző Rendszert, vagyis a déli határra szerelt okoskerítést a Metalcom Zrt. nevű cég, amely több mint 6,5 milliárd forintot kap a feladatra - írja az Átlátszó.hu . A portál az ORFK ötmillió forintot meghaladó szerződéseinek listájában találta a megbízást, amelyet a rendőr-főkapitányság, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága által megadott engedély alapján idén szeptember 28-án kötött. 

Ahogy arról már korábban írtunk, a Metalcom Zrt. a fideszes kötődésű Bozó Zoltán cége. Bozó 2014-ben a Fidesz-KDNP szentesi polgármesterjelöltje volt, de kikapott baloldali vetélytársától. A cégben az Átlátszó cikke szerint részvényes még Mendelényi Dániel, aki 2011-ben magyar–kínai kormánybiztos volt, majd utána utazó nagykövet lett.

A Metalcom már a déli határzár kiépítésében is kapott munkát,  ez a cég építette a gerinchálózat egy részét 1,72 milliárd forintért, tervezte és kivitelezte  az intelligens jelzőrendszert  nagyjából 16 milliárdért, oszlophely-tisztítást végzett további 140 millióért, ADSS-t telepített 71 millióért, Tisza átfúrást végzett 78 millióért.  

A Metalcom egyébként jelentős szereplő a saját területén, mindhárom mobilszolgáltatónak dolgoztak már, de egyre erőteljesebben vállalnak szerepet az állami szférában is, az Antenna Hungáriával és az MVM-el is évek óta rendszeresen együttműködnek.