Judit
3 °C
7 °C

Leszavazta a Fidesz, hogy a parlamentben foglalkozzanak a lakhatási problémákkal

2018.11.13. 14:04 Módosítva: 2018-11-13 14:32:26

A DK-s Székely Sándor kilakoltatási és lakhatási válság felszámolását előkészítő eseti bizottság létrehozását kezdeményezte az Országgyűlésben, de a fideszes többség leszavazta az ötletét, vette észre a 444. Ebben egyébként semmi szokatlan nincs, 2010 óta gyakorlatilag szinte soha nem megy át semmilyen ellenzéki javaslat még akkor sem, ha politikailag ártalmatlannak látszik a Fidesz-KDNP-re nézve, és esetleg egyértelmű közérdeket szolgálna. 

A politikus szerint a bizottság létrehozására azért lett volna szükség, hogy javaslatokat tegyen "az utóbbi hónapokban tapasztalt növekvő számú kilakoltatás és az ennek következtében kialakított lakhatási válság megszüntetésére".

Székely szerint "miközben a kormány meghirdette a családok évét, a tél előtt kisgyerekes családokat fenyeget az a veszély, hogy utcára kerülnek és hajléktalanná válnak. Ma 100 000 embert érint ez a probléma, ami időzített szociális bombát jelent az egész ország számára".

A bizottság feladata lett volna felmérni a veszélyeztetett családok és egyedül élő emberek helyzetét, a kilakoltatások okait, javaslatokat kidolgozni az egyes veszélyeztetett csoportok problémáinak megoldására. 

A javaslatot a kormánypárti többség leszavazta, az 54 támogató szavazatra 112 nem szavazat jutott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?