Az amerikai piacra segítené a kormány a magyar startupokat

2018.11.16. 10:29

Magyar startup cégeket és innovatív kisvállalkozásokat segítő központ nyílik Washingtonban a magyar nagykövetségen – írja az MTI. Szabó László washingtoni nagykövet a magyar nagykövetség elsődleges feladatának tekinti a "legjobb és legcsillogóbb elmék amerikai megjelenésének elősegítését".

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerint a központ, amelyet létrehoznak, "lehetőséget teremt a kreatív magyar ötletekből sarjadó innovatív vállalkozások számára, hogy megjelenjenek az amerikai piacon", ami továbbra is a világ legfejlettebb piacgazdasága. 

A magyar kormány a központon keresztül anyagilag támogatja majd a startupokat, így például a infokommunikációs vállalkozásokat öt és félmilliárd forinttal segíti. Az amerikai piacra törekvőknek az első három hónapban finanszírozza az amerikai tartózkodást, és már előzetesen segít nekik a kapcsolatteremtésben.

György László elmondta, hogy Washingtonban már felvette a kapcsolatot olyan amerikai üzletemberekkel, akik jól ismerik a helyi üzleti környezetet, tudják, hogy egy-egy jó ötlet hogyan "illeszthető" a legjobban az amerikai elvárásokhoz és lehetőségekhez, és készek a magyar innovációk segítésére is. "Mindehhez persze a magyar vállalkozók aktivitása, fürgesége, szemfülessége is szükséges" - tette hozzá.