Judit
3 °C
7 °C

Az amerikai piacra segítené a kormány a magyar startupokat

2018.11.16. 10:29

Magyar startup cégeket és innovatív kisvállalkozásokat segítő központ nyílik Washingtonban a magyar nagykövetségen – írja az MTI. Szabó László washingtoni nagykövet a magyar nagykövetség elsődleges feladatának tekinti a "legjobb és legcsillogóbb elmék amerikai megjelenésének elősegítését".

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerint a központ, amelyet létrehoznak, "lehetőséget teremt a kreatív magyar ötletekből sarjadó innovatív vállalkozások számára, hogy megjelenjenek az amerikai piacon", ami továbbra is a világ legfejlettebb piacgazdasága. 

A magyar kormány a központon keresztül anyagilag támogatja majd a startupokat, így például a infokommunikációs vállalkozásokat öt és félmilliárd forinttal segíti. Az amerikai piacra törekvőknek az első három hónapban finanszírozza az amerikai tartózkodást, és már előzetesen segít nekik a kapcsolatteremtésben.

György László elmondta, hogy Washingtonban már felvette a kapcsolatot olyan amerikai üzletemberekkel, akik jól ismerik a helyi üzleti környezetet, tudják, hogy egy-egy jó ötlet hogyan "illeszthető" a legjobban az amerikai elvárásokhoz és lehetőségekhez, és készek a magyar innovációk segítésére is. "Mindehhez persze a magyar vállalkozók aktivitása, fürgesége, szemfülessége is szükséges" - tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?