Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megváltóként üdvözölte a japán autóipar, most letartóztatják

2018.11.19. 14:46

Csalás miatt kezdeményezték Carlos Ghosn, a Nissan-Renault vezetőjének letartóztatását Japánban, számolt be a Guardian. A francia állampolgárságú, libanoni származású Ghosn 2001 óta töltött be vezető pozíciót a Nissannál. Ghosn volt a kulcsembere annak a Nissan-Renault társulás létrejöttének is, ami megmentette a japán céget a csődtől. A hírre a Renault közel 2 milliárd eurót vesztett a piaci értékéből, valamint a 11%-ot estek a részvényei is. 

Ghosn és a Nissan egy másik elnökségi tagja, Greg Kelly az évek folyamán számos módon kárt okozott a munkaadóinak, többek között csalással, és a céges vagyonnal való visszaéléssel vádolják őket. 

Ghosn 2022-ig volt kinevezve a Nissan-Renault-Mitsubishi társulás élére, ami a tavalyi évben több mint 10 millió gépjárművet adott el, és 450 ezer embernek adott munkát.  A Nissan sajnálatát fejezte ki az üggyel kapcsolatban, és ígéretet tettek rá, hogy kivizsgálják a dolgot, a Renault nem kívánt megszólalni az ügyben. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?