Európai körútra indul Mészáros cége

2018.11.26. 09:06

A Goldman Sachs és a Renaissance Capital szervezésében európai körútra indul a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. menedzsmentje – derül ki az Opus és a Konzum közleményéből.

Mészáros Lőrinc (k)
Mészáros Lőrinc (k)
Fotó: Németh Sz. Péter / Index

A Frankfurt, Stockholm, London, Helsinki és Tallin érintésével zajló, ötállomásos roadshow célja, hogy megismertessék a feltörekvő piaci befektetők, hedge fundok és befektetési alapok képviselőit a két magyar tőzsdei társaság összeolvadásának főbb lépéseivel és céljaival.

Október közepén jelentették be, hogy egyesül Mészáros Lőrinc két cége, az Opus Global és a Konzum. A két társaság egyesülésével a Budapesti Értéktőzsde negyedik legnagyobb vállalata jöhet létre. A bejelentéskor már szó volt arról, hogy az egyesülés után szeretnének külföldi tőkét bevonni, arra számítanak, hogy a vállalat vonzó célpontot jelenthet a külföldi intézményi nagybefektetők, konzervatív befektetési politikát folytató alapok számára is.

A birodalom gyarapodásáról itt, a magántőkealapokról pedig itt írtunk részletesebben. A Konzum teljesítménye komolyan hozzájárult ahhoz, hogy Mészáros gazdagodási üteme végül pont úgy alakult tavaly, ahogyan azt egyszer egy gondolatkísérletben elképzeltük: exponenciálisan nőtt.