Judit
2 °C
7 °C

Európai körútra indul Mészáros cége

2018.11.26. 09:06

A Goldman Sachs és a Renaissance Capital szervezésében európai körútra indul a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. menedzsmentje – derül ki az Opus és a Konzum közleményéből.

Mészáros Lőrinc (k)
Mészáros Lőrinc (k)
Fotó: Németh Sz. Péter / Index

A Frankfurt, Stockholm, London, Helsinki és Tallin érintésével zajló, ötállomásos roadshow célja, hogy megismertessék a feltörekvő piaci befektetők, hedge fundok és befektetési alapok képviselőit a két magyar tőzsdei társaság összeolvadásának főbb lépéseivel és céljaival.

Október közepén jelentették be, hogy egyesül Mészáros Lőrinc két cége, az Opus Global és a Konzum. A két társaság egyesülésével a Budapesti Értéktőzsde negyedik legnagyobb vállalata jöhet létre. A bejelentéskor már szó volt arról, hogy az egyesülés után szeretnének külföldi tőkét bevonni, arra számítanak, hogy a vállalat vonzó célpontot jelenthet a külföldi intézményi nagybefektetők, konzervatív befektetési politikát folytató alapok számára is.

A birodalom gyarapodásáról itt, a magántőkealapokról pedig itt írtunk részletesebben. A Konzum teljesítménye komolyan hozzájárult ahhoz, hogy Mészáros gazdagodási üteme végül pont úgy alakult tavaly, ahogyan azt egyszer egy gondolatkísérletben elképzeltük: exponenciálisan nőtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?