Ügyészség elé kerül Mészáros Lőrinc új hotelbiznisze

BLEHO20170422026
2018.11.26. 12:43

A Fővárosi Főügyészség elé kerül az Egerszalóki Saliris Hotel ügye. A Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe került létesítményről Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kérdezte írásban Polt Péter legfőbb ügyészt. A képviselő arra volt kíváncsi, hogy jogszerűen került-e a korábban állami pénzen megvásárolt, valamint a csőd széléről megmentett hotel a Konzum Nyrt. tulajdonába, ezáltal is gyarapítva a Mészáros rohamosan növekvő birodalmát.

Harangozó a következőket kérdezte a legfőbb ügyésztől: 

  • "Vizsgálta-e az ügyészség, hogy a gazdasági társaság értékesítése során elszenvedett, több mint 8 milliárd forintos állami veszteség miatt fennáll-e bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja?"
  • "Álláspontja szerint teljesen jogszerűen szerezte meg a Konzum Nyrt. az egerszalóki hotelt és gyógyfürdőt? Teljesen rendben lévő, hogy az adófizetőknek 8 milliárd forintos veszteséget jelentő üzlet miatt senki sem tartozik felelősséggel?"

Mivel korábban még nem érkezett feljelentés az ügyben, ezért a legfőbb ügyész feljelentésként értékelte a kérdést. "Kérdését a tartalma alapján feljelentésként kell értékelni, ezért azt a szükséges intézkedés megtétele végett a Fővárosi Főügyészséghez továbbítottam" – írta válaszában Polt. 

Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdõ - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. Fotó: MTVA / Lehotka László