Judit
3 °C
7 °C

Ügyészség elé kerül Mészáros Lőrinc új hotelbiznisze

BLEHO20170422026
2018.11.26. 12:43

A Fővárosi Főügyészség elé kerül az Egerszalóki Saliris Hotel ügye. A Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe került létesítményről Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kérdezte írásban Polt Péter legfőbb ügyészt. A képviselő arra volt kíváncsi, hogy jogszerűen került-e a korábban állami pénzen megvásárolt, valamint a csőd széléről megmentett hotel a Konzum Nyrt. tulajdonába, ezáltal is gyarapítva a Mészáros rohamosan növekvő birodalmát.

Harangozó a következőket kérdezte a legfőbb ügyésztől: 

  • "Vizsgálta-e az ügyészség, hogy a gazdasági társaság értékesítése során elszenvedett, több mint 8 milliárd forintos állami veszteség miatt fennáll-e bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja?"
  • "Álláspontja szerint teljesen jogszerűen szerezte meg a Konzum Nyrt. az egerszalóki hotelt és gyógyfürdőt? Teljesen rendben lévő, hogy az adófizetőknek 8 milliárd forintos veszteséget jelentő üzlet miatt senki sem tartozik felelősséggel?"

Mivel korábban még nem érkezett feljelentés az ügyben, ezért a legfőbb ügyész feljelentésként értékelte a kérdést. "Kérdését a tartalma alapján feljelentésként kell értékelni, ezért azt a szükséges intézkedés megtétele végett a Fővárosi Főügyészséghez továbbítottam" – írta válaszában Polt. 

Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdõ - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. Fotó: MTVA / Lehotka László

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?