Judit
2 °C
7 °C

Már 4,5 millió magyar dolgozik

2018.11.28. 10:19

A 2018. augusztus–októberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 502 ezer fő volt, 57 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 11 ezer fővel, 173 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,3 százalékponttal, 3,7 százalékra csökkent – derül ki a KSH friss adataiból.

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 109 ezer fővel nőtt, a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 54 ezer fővel lett kevesebb, a külföldi telephelyen dolgozóké pedig a mintavételi hibahatáron belül változott. 

Összesen nagyjából 133 ezren dolgoztak közmunkában, a külföldön dolgozóké pedig mintavételi hibahatáron belül változott, a KSH felmérése alapján 108 ezer ember dolgozott külföldön. Közmunkások és külföldön dolgozók nélkül így összesen 4,261 millió magyar dolgozott az elsődleges munkaerőpiacon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?