Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Óbudai cukrászüzemet záratott be a Nébih

2018.11.28. 09:18
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Óbudai cukrászüzemet záratott be a Nébih

Port, pókhálót és csaknem 300 kiló szennyezett terméket találtak a rétest gyártó üzemben.

320 · Nov 28, 2018 09:18am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszavonta a Rétespont Kft. óbudai cukrászüzemének engedélyét, mert a bejglit és rétest gyártó üzem ellenőrzésekor műszaki, higiéniai és élelmiszerbiztonsági problémákat tapasztaltak, valamint találtak csaknem 300 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, vagy szennyezett terméket – derül ki a Nébih közleményéből.

Az épület alagsorában működő egység alapanyag raktárában beázott a mennyezet, valamint több helyiségben poros, pókhálós, hámló festékkel borított falak és csővezetékek fogadták a szakembereket.

A dolgozók piszkos, elhasználódott utcai ruhában végezték a munkájukat. A dagasztóhelyiségben – az előírásoknak megfelelő zöldség- és gyümölcs-előkészítő híján – ugyanabban a rozsdamentes, kétmedencés mosogatóban tisztították a citromot, almát és fejes káposztát, ahol a különféle használati eszközöket is.

A gépek, eszközök általánosságban takarítatlanok szennyezettek voltak. A sütőhelyiség ablakairól hiányzott a rovarháló, ideiglenes fényforrásként két, kábelre rögzített izzót használtak. A készre sütött, csomagolatlan réteseket szálkás, töredezett, nem tisztítható farostlapokon hűtötték. A különböző helyiségekben megfelelő elkülönítés nélkül tárolták az alapanyagokat, késztermékeket és a használt, szennyes rekeszeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?