Árpád
-2 °C
4 °C

36,7 milliárdos beruházást hoz Magyarországra egy dél-koreai cég

2018.11.29. 11:15

A dél-koreai tulajdonú, autóalkatrész-gyártó Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra - ezt jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI beszámolója szerint.

A cég Pécsett és Rétságon új telephelyet létesít, az székesfehérvári gyárában pedig bővíti a kapacitásait, összesen 516 munkahelyet teremtve ezzel.  Mindezért pedig 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap.

Szijjártó szerint a korábbiakhoz hasonlóan ezt a beruházást is erős nemzetközi versenyben nyerte el Magyarország.

Az új munkahelyek túlnyomó része Pécsett jön létre zöldmezős beruházással, itt közel 450 állás lesz.  Szijjártó szerint A Dél-Dunántúl munkaerő-tartalékai "jelentősek", ezért Baranya megyében hamarosan újabb befektetők jelenhetnek meg.

A Hanon Systems pécsi és székesfehérvári üzemeiben készülő klímakompresszorok a Volkswagen, az Audi, a Peugeot, a Ford, a BMW és más nagy gyártók autóiba kerülnek, a rétsági üzemben pedig alumíniumöntvényeket állítanak majd elő.

Min Sung, a Hanon Systems elnökhelyettese elmondta, hogy autóipari beszállítóként hűtéshez és fűtéshez kapcsolódó termékeket, valamint az elektromos autók gyártásához szükséges berendezéseket állítanak elő. A cégvezető a termelési helyszínek kiválasztását a kedvező magyarországi tapasztalatokkal, a kiváló munkaerővel és a fejlett infrastruktúrával indokolta. 

A Hanon Systems elég rég óta jelen van az országban, 1990-ben nyitotta meg első üzemét itt. A cég a világ 40 országában működtet gyárat vagy mérnöki központot, 16 ezer munkavállalót foglalkoztat, éves árbevétele eléri az 5 milliárd dollárt, klímakompresszorok gyártásában a világpiac második legjelentősebb szereplője. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?