Fideszes elnöke lesz a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulásnak

2018.12.01. 18:54

Fördős Attilát, Vác polgármesterét (Fidesz-KDNP) választották a nagy októberi kukakáosz főszereplőjét, a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás elnökének- közölte a Váci Polgármesteri Hivatal szombaton az MTI-vel.

Az előző elnök, Gémesi György, Gödöllő polgármestere (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) lemondott a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló társulás elnöki posztjáról, amit november 5-én jelentettek be.

Az ügy előzménye, hogy a Zöld Híd leállította az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV). A katasztrófavédelem október 31-én átvette a területen a szemétszállítás irányítását.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a taggyűlésen 84 település vezetője vett részt, 82-en szavaztak, közülük 64-en Fördős Attilát választották. A többi szavazatot - egy érvénytelen szavazat mellett - a kosdi polgármester, Kurdi Ferenc kapta. Az új elnök elsődleges célja a minőségi szolgáltatás lehető legrövidebb időn belüli visszaállítása. Ahhoz azonban, hogy az visszaálljon a normális rend, vagyis a kukaholding általi finanszírozás, a kukaholdingnak újra ki kellene adnia a Zöld Híd visszavont közszolgáltatói megfelelőségi engedélyét. Amit a cég az ombudsmani jelentéssel összhangban levő álláspontja szerint egyébként is eleve jogtalanul ad ki az NHKV, és a visszavonás is jogtalan volt, meg is támadták a bíróságon.

"Ennek feltételrendszere a finanszírozás, a költségszerkezet átvilágítása, a költséghányadok megtakarítási lehetőségének feltárása, és új vezető választása a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. élére" - mondta Fördős Attila a közlemény szerint. Az átadás-átvételre december 31-ig sor kerül a volt és az új elnök között.

Ha gyorsan képbe akar kerülni a hulladékgazdálkodási ágazat problémáival, akkor olvassa el ezt a cikket, vagy hallgassa meg ezt a podcastot  • Tippek
  • Hitelkártya